Tribina "Niste sami" održana u Medicinskoj školi u Požarevcu

Četvrta tribina u 2020. godini, u okviru kampanje "Niste sami", održana je juče u Medicinskoj školi u Požarevcu sa početkom u 11 sati.

Na tribini su učestvovali:

- Aleksandar Plavšić, psiholog, predstavnik Centra "Srce";
- Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih nekoliko godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom;
- Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a - pokrenuta je kampanja "Niste sami!" sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra 2018., održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

Tokom 2019. godine održano je ukupno 13 tribina, a sa kampanjom nastavljamo i u 2020. godini.

Tribinu organizuju kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Petrovaradin media, uz podršku Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, a pod pokroviteljstvom kompanija: AMS Osiguranje, MTS - Telekom Srbija i Eurobanka.

 

Pogledajte još