Tribina "Beogradski dvorci i dvorovi" u Konaku kneginje Ljubice

Tribina "Beogradski dvorci i dvorovi" održaće se u sredu, 27. decembra, u Konaku kneginje Ljubice (ul. Kneza Sime Markovića 8, Beograd) sa početkom od 12 časova. Događaj organizuje udruženje Petrovaradin Media, a projekat je sufinansiran od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda uz podršku Muzeja grada Beograda. Color Media Communications je medijski partner i partner na projektu.

Kraljevski dvorovi i dvorci Beograda, nekadašnji domovi srpskih vladara, predstavljaju ponos našeg glavnog grada i važan su deo kulturnog nasleđa kao i značajan turistički potencijal. Srbija je stara država, ponosna na istoriju koju ima kao i na veliki broj građevina poput dvorova i dvoraca što i drugih predmeta primenjene umetnosti koji se čuvaju i oslikavaju periode vladanja dveju dinastija, Karađorđevića i Obrenovića.

U sredu, 27. decembra, okupiće se vrsni poznavaoci kulturnog nasleđa koji će govoriti o beogradskim dvorcima i dvorovima. Na konferenciji će učestvovati: Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda; Nenad Novak Stefanović, pisac; Angelina Banković, viši kustos u Muzeju grada Beograda; Uroš Parezanović, šef službe za odnose s javnošću i protokola Kraljevskog dvora; Žikica Milošević, novinar i urednik, Fondacija za zaštitu kulturne i industrijske baštine; Branka Kulić, istoričarka umetnosti.

Neke od tema o kojima će se govoriti su: očuvanje kulturne baštine, restauracija i očuvanje kulturnih građevina, kulturni turizam, budući planovi za razvoj, finansijski potencijal i dr.

Za sve zainteresovane će nakon završetka konferencije biti organizovana vođena tura kroz Konak.

Mole se zainteresovani da svoje prisustvo potvrde putem mejla: rsvp@color.rs.

Foto: Promo

Pogledajte još