Roko Leo Galjoti o uspešnoj saradnji sa Svetlanom Horvat i "Serbia Fashion Week"

Roko Leo Galjoti, osnivač Internacionalne digitalne nedelje mode, govorio je za "Harper's Magazine" o uspešnoj saradnji sa Svetlanom Horvat, predsednicom "Serbia Fashion Week".

- Pre skoro šest godina, tokom Nedelje mode u Njujorku, upoznao sam Svetlanu. One me pozvala u prelepu Srbiju, gde sam se zaljubio u bogatu kulturu, hranu, modu i ljude! Svetlana mi je postala divan prijatelj i sjajan partner za Internacionalni digitalni Fashion Week (International Digital Fashion Week). Pre nekoliko godina napravio sam kratak modni film "IndestruXtable" u kojem sam ispričao priču o mladim ljudima u Novom Sadu tokom NATO bombardovanja Jugoslavije. Film je bio nominovan za brojne nagrade a pobedio je čak dva puta - u Njujorku i Holivudu. Bio sam u mogućnosti da ga prikažem u Holivudu, Njujorku, Kejptaunu i Novom Sadu i podelio sam tu priču i poruku.

On je potom otkrio kako je došao na ideju da organizuje Internacionalni digitalni Fashion Week.

- Kovid-19 promenio je način svega što radimo - od kupovine do komunikacije, te je bilo logično da novonastaloj situaciji prilagodimo i način na koji pratimo i posmatramo modu. Poput mnogih drugih, modna industrija morala je da se bori u teškim vremenima tokom pandemije. Dok sam bio u karantinu upitao sam se kako će modna industrija preživeti, razmišljajući o tome kako da dizajneri prikažu svoje kolekcije na predstojećim Nedeljama mode. Nakon što sam sebi postavio ovo pitanje sinula mi je ideja da organizujem Internacionalni digitalni Fashion Week. Ideja o ovom projektu bila je u osnovi da se stvori platforma koju bi koristili različiti dizajneri širom sveta. FNL mreža saglasila se da svetu prikaže Internacionalnu digitalnu nedelju mode (IDFW). Želeo sam da budem siguran da će ova platforma zaista prikazati sve vrste raznolikosti - od kreativnosti do kultura i ljudi. To je ono što razlikuje Internacionalni Digitalni Fashion Week od drugih. Takođe, osetio sam da je vreme da modna industrija dozvoli svakom i svuda da učestvuje u modnim nedeljama. Internecionalna digitalna nedelja mode otvara svoja vrata svim ljubiteljima mode bez poziva. Svako će moći da besplatno gleda revije preko TV kanala ili aplikacije, a link za uživanje je: linktr.ee/fnlnetwork

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još