Partizan “potopio” Jadran u Igalu

BEOGRAD, 16. februar 2011. (Beta) - Vaterpolisti Partizana savladali su u Igalu ekipu Jadrana sa 13:8 (4:2, 3:3, 5:2, 1:1) u utakmici prvog kola četvrtfinalne A grupe Evrolige.

U drugoj večerašnjoj utakmici ove grupe, Jug je u Dubrovniku savladao Budvu sa 10:6.

Izabranici Igora Milanovića oštro su počeli utakmicu i veoma brzo poveli sa 2:0, pogocima Duška Pijetlovića i Nikole Rađena.

Potom je došlo do malog pada u igri crno-belih što je Jadran iskoristio i izjednačio golovima dvojice Filipovića - Đordja i Petra.

Završnica prve četvrtine pripala je beogradskoj ekipi, koja je do nove prednosti došla golom Vlade Vujasinovića, a četvrti pogodak za Partizan dao je Marko Avramović.

Jadran je na početku druge deonice smanjio zaostatak novim golom Đordja Filipovića, ali je potom precizan za Partizan bio Andrija Prlainović.

Nekadašnji reprezentativac SCG Vladimir Gojković postigao je četvrti pogodak za Jadran, a zatim je Milan Aleksić sa dva brza gola doneo Partizanu vodjstvo od 7:4. Jadran je na to odgovorio pogotkom Danijel Premuša.

Odličnu igru vaterpolisti Partizana pružili su u trećoj četvrtini u kojoj je dvostruki strelac bio Aleksandar Radović, a po jedan gol postigli su Vujasunović, Teodoros Hadžiteodoru i Dušan Mandić.

Poslednja četvrtina bila je "miroljubiva", pošto su po jedan gol za svoje ekipe postigli Hadžiteodoru i Uroš Kalinić.

Crno-beli u sledećem kolu 9. marta na Banjici dočekuju ekipu dubrovačkog Juga.

Pogledajte još