Zvezda će u derbiju pružiti i više nego što može

BEOGRAD, 18. februar 2011. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Mihailo Uvalin rekao je da situacija u klubu nije laka, ali da će igrači i ekipa dati "i više nego što imaju" u nedeljnoj utakmici protiv Partizana.

"Mi smo tu gde jesmo, situacija u klubu nije dobra. Apsolutno sam ponosan na igrače. Nadam se da će u poslednjim mečevima igra ići u boljem pravcu. Ispred nas je teška utakmica. Daćemo i više nego što imamo i sigurno se nećemo predati", rekao je Uvalin novinarima u hali Pionir.

Crvena zvezda se bori za opstanak u Jadranskoj ligi, a Uvalin je rekao da je u nedeljnom meču cilj da ekipa popravi igru iz prvog "večitog" derbija u sezoni, kada se, po njegovim rečima, držala samo jednu četvrtinu.

"Nemamo iluzija, pred nama je najbolja ekipa ili jedna od dve najbolje u Jadranskoj ligi", kazao je Uvalin.

Crveno-beli imaju problema pred nedeljnu utakmicu, pošto se centar Uroš Nikolić juče povredio, tako da je njegov nastup neizvestan.

Košarkaši Crvene zvezde dele poslednje mesto na tabeli Jadranske lige sa Zadrom, a obe ekipe imaju po šest pobeda i 14 poraza.

Uvalin je rekao da njegovom timu sa dve pobede kod kuće rastu šanse da izbori opstanak u ligi. Pored Partizana, Zvezda do kraja lige na svom terenu još igra protiv Širokog i Olimpije.

"Te dve pobede bi nas približile cilju, ali ni to ne mora da garantuje uspeh. Samo se nadamo da će sve ekipe odigrati do kraja. Neka odluči košarkaški teren. Na kraju krajeva, ko god ispadne iz lige, biće to zasluženo", zaključio je on.

Početak utakmice pomeren je za nedelju od 19 sati, zbog fudbalskog meča Crvena zvezda - Borac koji se igra istog dana od 14 sati. To je urađeno u dogovoru sa policijom.

Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji. Navijači koji su kupili ulaznice za prethodni meč u Jadranskoj ligi protiv Krke, moći će da je iskoriste i da sa njom uđu i na "večiti" derbi.

Gostujući navijači su dobili 200 ulaznica, koje će podeliti klub iz Humske.

Pogledajte još