Teodosić: Drago mi je, hvala saigračima

BEOGRAD/ATINA, 18. februara 2011. (Beta) - Plejmejker reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da mu priznanje za najboljeg košarkaša Evrope za prošlu godinu mnogo znači, ali da više voli da osvaja klupske i reprezentativne trofeje.

"Mnogo mi znači ova nagrada i zaista sam radostan. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali ja moram da zahvalim svim svojim saigračima, i u klubu i u reprezentaciji, jer je ovo velikim delom njihova zasluga", rekao je Teodosić agenciji Beta telefonom iz Atine.

Igrač Olimpijakosa proglašen je za najboljeg evropskog igrača u 2010. godini u izboru trenera, stručnjaka, novinara i navijača. On je u ukupnom glasanju bio ispred NBA zvezda Paua Gasola i Dirka Novickog.

"Glupo je reći da mi individualna priznanja ne znače. Svakom igraču znače, ali su mi ipak draži klupski i reprezentativni trofeji. Voleo bih da imam više klupskih nego individualnih priznanja", rekao je Teodosić.

On je prošle godine bio najkorisniji igrač (MVP) regularnog dela Evrolige, a sa reprezentacijom je bio četvrti na Svetskom prvenstvu.

Pogledajte još