Idealno vreme za OLIMPIJSKI ČAS u Baču

OLIMPIJSKI ČAS koji je Olimpijski komitet Srbije organizovao u više od osamdeset gradova i sela širom naše zemlje, održan je danas u Baču.

Stariji školarci iz Osnovne škole "Vuk Karadžić", zajedno sa olimpijacem Milenkom Zorićem, osvajačem srebrne medalje u kajaku na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i animatorima vežbali su na poligonu, a mlađi su uživali u Olimpijskoj bajci, i uz pomoć magnetne table i Olimpijske vežbanke, na jedinstven način upoznali Olimpijski pokret i saznali koliko je važno baviti se sportom i negovati Olimpijske vrednosti.

„Olimpijsko igralište“ je realizovano na otvorenom, a činilo ga je pet stanica, koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Svaka vrednost se uči kroz priču, dijalog i vežbu, a tokom dva ipo sata zajedničkog druženja sa Milenkom Zorićem saznali i to, da se samo timskim i disciplinovanim radom može postati čak i olimpijski šampion, bez obzira na to jesi li iz grada, ili iz manje sredine.

Poseban deo programa bio je posvećen promociji mobilne aplikacije „TreninGO“ koja ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Kako bi pronašli najbolju lokaciju za vežbanje, korisnici mogu da pretražuju veliki broj staza za trčanje i teretana na otvorenom širom Srbije, kao i da odaberu treninge olimpijaca ili višemesečne treninge i vežbe pogodne za zatvoren i otvoren prostor. Aplikacija je besplatna i može da se preuzme za Android i IOS mobilne uređaje. Ideja je da učesnici testiraju aplikaciju i ukoliko im se dopadne da je promovišu među svojim vršnjacima.

Prisutnima su se na početku osim Zorića ispred Olimpijskog komiteta Srbije,  u ime škole i Opštinske uprave obratile direktorica Dajana Maksimović i zamenica predsednika Opštine Bač Marina Balaban, a svi učesnici u Olimpijskom času su dobili maske, majice i druge prigodne poklone.

Događaj su ispratili lokalni i drugi mediji, i ekipa emisije Olimpijski krugovi, koja se emituje na II programu RTS. Prilog o Olimpijskom času u Baču biće emitovan u subotu 31.oktobra, u 15.10 na II programu RTS-a.

Novinar: Gordana Bjelajac
Fotografije: OKS, Gordana Bjelajac

Pogledajte još