Stanković: Zadovoljan i minimalnom pobedom

BEOGRAD, 22. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri Intera i Bajerna iz Minhena igraju prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona, a to će biti repriza prošlosezonskog finala, u kome je italijanski tim pobedio sa 2:0.

Branilac titule Inter će u sutrašnjoj utakmici igrati bez Dijega Milita, koji odsustvuje zbog povrede tetive. On je u finalu, u maju na Santjago Bernabeu, bio dvostruki strelac.

Finalnu utakmicu tada je zbog suspenzije propustio Frank Riberi, koji će biti u sastavu Bajerna za sutrašnji meč.

"Oba tima su se promenila od tog finala. Čuli smo izjavu trenera Bajerna Luja van Gala koliko je važan povratak u tim Arjena Robena i Riberija. To je mnogo pojačalo njihvu ekipu", rekao je fudbaler Intera Dejan Stanković.

"Mi ćemo manje-više igrati u istom sastavu kao u finalu. Nedostaje nam samo Dijego. Očekujem težak meč, ujednačen, taktika će biti presudna, ali mi verujemo u sebe", dodao je reprezentativac Srbije.

Inter je u dobroj seriji, u 2011. godini je ostvario devet pobeda na 11 utakmica.

"Umorni smo od svih utakmica, ali nastupi u Ligi šampiona su posebna priča. Bio bih zadovoljan i pobedom od 1:0", rekao je Stanković.

Inter je treći na tabeli Serije A, sa pet bodova zaostatka za vodećim Milanom, dok je Bajern drugi u Bundes ligi, ali ima 13 bodova manje od Borusije iz Dortmunda.

Napadač Bajerna iz Minhena Mario Gomes rekao je da će sigurno igrati protiv Intera, iako su mediji prethodnih dana spekulisali da će
propustiti utakmicu zbog povrede.

"Bolovi su nestali i mislim da neću imati nikakvih problema za meč sa Interom", rekao je on.

Ako Gomes ne bude spreman, u timu će ga najverovatnije zameniti Miroslav Kloze, koji je zbog dobre forme Gomesa, na klupi za rezervne igrače.

Trener Van Gal ima problema sa golmanima, pošto je prvi čuvar mreže Tomas Kraft dobio udarac u glavu na prvenstvenoj utakmici protiv Majnca.

Utakmica na Djuzepe Meaci počinje u sredu u 20.45.

Pogledajte još