U Beograd sleteo i treći avion sa srpskim državljanima

BEOGRAD, 23. februara 2011. (Beta) - Treći avion Jata kojim su srpski državljani evakuisani iz Libije sleteo je u sredu uveče oko 20.30 na beogradski aerodrom.

Pola sata ranije u Beograd je doputovala i druga grupa gradjana Srbije koji su se zatekli u Libiji u trenutku izbijanja sukoba. U toj grupi je i 18 crnogorskih drzavljana i nekoliko Hrvata. Prva grupe gradjana Srbije iz Libije je doputovala danas oko 16.30.

Jedan od putnika, košarkaški trener Srdjan Antić rekao je novinarima na beogradskom aerodromu da stanje u glavnom gradu Libije, Tripoliju, "nije toliko tragično kao što se prikazuje u medijima".

Prvi avion sa srpskim državljanima iz Libije sleteo je danas oko 16.30 u Beograd gde su ih dočekali članovi porodica, brojne novinarske ekipe kao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je ranije u sredu rekao da u Libiji boravi više od 1.000 gradjana Srbije, a da će evakuacija biti spora jer mnogi ne mogu ni da pridju aerodromu. Ministar je naveo i da je za četvrtak planiran redovan let Jata na liniji Beograd - Tripoli.

Pogledajte još