NEMA DOČEKA NOVE GODINE NA TRGOVIMA: Na ulazu u 2021. biće koncerata, ali na potpuno drugačiji način

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da svaka mera koja se donosi u skladu sa epidemiološkom situacijom mora da bude u interesu javnog zdravlja, ali i ekonomije jer ne smemo da dozvolimo da ekonomija opet stane.

Kako je istakao dolazi vreme slava, ali veliki deo građana razume da je proslava rizična. On je rekao i da ove godine neće biti organizovana ni tradicionalna manifestacija za decu "Božićno seoce" ispred Hrama Svetog Save.

- Isto tako neće biti ni onih kućica u centru grada, ali ćemo obezbediti da preko nekih televizija bude prenos dočeka Nove godine. Organizovaćemo jedan zanimljiv program na nekoliko lokacija gde će, između ostalog, mladi muzičari pevati pesme o Beogradu, ali bez publike. Imaćemo i vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja - najavio je Vesić gostujući u emisiji "Usijanje" na TV Kurir.

On je dodao da poštovanje mera može dobro da funkcioniše, a to pokazuje mali broj zaraženih u školama i vrtićima.

- Suština je da je zaštitimo naš zdravstveni sitem. Pokazalo se da uspevamo da izdržimo i ovaj talas. Beogradsku arenu smo stavili u funkciju sa 510 kreveta i 215 kiseoničkih mesta, to nije bilo moguće ni u prvom ni u drugom talasu. Do 1. decembra će biti završena kovid bolnica u Batajnici sa 1.000 kreveta. Samo u Beogradu ćemo imati 1.510 novih mesta, nezavisno od postojećih kapaciteta. I time ćemo omogućiti drugim bolnicima da mogu da rade i sa drugim pacijentima - ukazao je Vesić.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još