NEMOJ DA SE LJUTIŠ I POČIVAJ U MIRU: Preminuo glumac Mirko Babić, Radoš Bajić oglasio se potresnim rečima

Srpski glumac Mirko Babić preminuo je u 73. godini života.

Tužnu vest podelio je njegov kolega Radoš Bajić koji se oglasio tužnim rečima:

- Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta "Joakim Vujić" u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan i neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… i počivaj u miru dragi moj Dragojlo… - saopštio je Bajić.

Na beogradskoj Akademiji za pozorište, film i televiziju u klasi čuvenog profesora Milenka Maričića, Mirko Babić je diplomirao 1973. godine.

Ono po čemu je Mirko Babić poznat širokim narodnim masama svakako je uloga u najgledanijoj domaćoj seriji u poslednjoj deceniji "Selo gori a baba se češlja", Radoša Bajića u kojoj Mirko igra Radašinovog prvog komšiju, Dragojla, sa kojim on deli sve zgode i nezgode seoskog života.

Pored te uloge, Mirko Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i : "Stići pre svitanja", "Vruć vetar" (uloga sudskog izvršitelja), "Dr" iz 1984. godine (uloga doktora Milorada Cvijovića), "Kraj dinastije Obrenović" (uloga majora Milosava Živanovića), "Moj rođak sa sela" (uloga Marka), "Ravna gora" (uloga Obrada) i mnoge druge.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Jorgandzija-Printscreen/Youtube

Pogledajte još