OTKRIVENA TAJNA: Pet jednostavnih trikova pomoći će vam da konačno smršate

Proces mršavljenja ne događa se preko noći, a rigorozne dijete prava su muka zbog koje većina odustaje od svog cilja. Ukoliko želite da smršate, prvo što morate da uradite je da pokrenete vaše telo. Najbolji i najlakši način je hodanje i to barem 15 minuta dnevno.

Strpljenje je vrlina

No, kako bi smršali važno je napraviti promene i u svakodnevnim navikama i ishrani. Ali to ne mora nužno da znači da se morate odreći slatkiša ili omiljene hrane.

Osećaj gladi može se ubiti na razne načine, a jedan od njih je da usporite i da se opustite dok jedete. Što brže jedete to ćete osećati glad brže.

Siti, a ne puni

Dakle, zalogaj po zalogaj uz temeljno žvakanje i osećaćete se duplo brže siti. Prisilite se te da nakon svakog zalogaja odložite viljušku i nož i zastanite sve dok hrana potpuno nestane iz usne šupljine.

Kako bi ostali fit ili izgubili kilograme viška ne morate žrtvovati omiljeni desert ili jelo, već napraviti rez pre nego što napunite tanjir. Najlakši put do željene kilaže je količina.

Sitne prevare za želudac

Pokušajte da smanjite porcije i da stanete sa jelom čim osetite da ste ubili osećaj gladi. Stručnjaci smatraju kako se nećete ugojiti od hrane koju jedete već od količine koju pojedete.

Najstariji trik uz koji ćete svaki obrok nesvesno prepoloviti je predjelo. Naime supa ili salata pre jela čudotvorno je oružje protiv prejedanja.

Hleb, desert ili piće

Pre nego navalite na omiljeno jelo pojedite pun tanjir supe ili sveže salate i onda krenite na glavno jelo. Predjelo će vas dobro zasititi i dokazano ćete pojesti barem trećinu manje hrane.

Hrana od koje se najviše gojimo je prepuna praznih kalorija koje obožavamo. Glavni krivci su hleb, slatkiši i pića koja sadrže veću količinu šećera.

Ali to ne znači da morate izbaciti sva tri poroka, već da odaberete samo jedan. Dakle, ako posegnete za kriškom hleba, preskočite desert i popijte vodu.

Nema preskakanja

Najgora stvar koju možete da napravite je da preskočite obrok. Tek tada ćete osetiti jaku glad i potrebu za hranom što će vas naterati da tokom idućeg obroka preterate sa hranom.

Izvor: Stil.kurir.rs/Savršena.com
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još