Nole: Osvojiću i Ameriku!

Četrnaest pobeda zaredom, dve ATP titule u dva meseca, uterivanje straha i kompleksa u kolena Rodžera Federera, grend slem pehar u vitrini, povratak sjajnog servisa i igre pred kojima ceo svet skida kapu zadovoljile bi sve, ali ne i Novaka Đokovića. Naš najbolji teniser ne želi da se zaustavi na trofejima iz Melburna i Dubaija, već da i u Americi u narednih mesec dana, bude još jači i nastavi sa planetarnom dominacijom i probojem ka broju jedan.

Svestan je, pri tom, da ga dalek put čeka do trona, jer Švajcarac je najopasniji kada ga svi otpišu, dok se i ranjeni „Apač“, Rafa Nadal, vraća u kolosek. Tu su i Marej, Soderling, Ferer, ali to ne opterećuje Novaka, koji jasno zna da je za ostvarenje njegovih planova dovoljno samo da zadrži sadašnji nivo forme. Vremena i strpljenja za prvo mesto ima sasvim dovoljno.

"Fizički se odlično osećam i mentalno sam izuzetno motivisan da postignem još bolje rezultate u narednom periodu. Čekaju me Indijan Vels i Majami gde nisam bio baš sjajan u proteklih par godina. Zato zaista želim da radim vredno i budem najbolji i u Americi", rekao je Đoković.

Dugoročni planovi i obećanja za nastavak sezone ovog puta su izostala.

"Želim samo da idem turnir po turnir. Mnogo sam pričao o svojim ciljevima proteklih godina, možda i previše, a sada mi je samo cilj da budem konstantan u formi. To je sve što hoću. Važno mi je da sačuvam zdravlje i kondiciju, u čemu sam uspeo u ova dve meseca i to je, takođe, moj cilj."

Ipak, brojevi na listi su bili nezaobilazna tema.

"Vidite, znam da imam dobre šanse da ostanem među prva tri na svetu ako nastavim da se osećam ovako dobro i ako budem i dalje pružao ovakve partije", diplomatski je Nole objasnio.

(old_image)

Na krilima uspeha sa Australijan opena, Đoković je bio uveren da će ostvariti het-trik u Dubaiju.

"Imao sam taj osećaj u glavi. Važno mi je da znam i verujem da mogu da odigram kao što sam to uradio protiv Federera. Ovo finale je bio jedan od najboljih mečeva koje sam prikazao ove godine. Želim i dalje da budem takav na terenu, definitivno."

Švajcarcu je naš as toliko uterao strah u kosti, da ovaj već pri izlasku iz svlačionice razmišlja više o svom porazu nego o bilo čemu drugom.

"Svaki put kada pobedim Federera to je za mene veliki uspeh, jer je on neverovatan igrač. Bio je toliko godina broj jedan i osvojio je mnogo titula. Veliki je izazov suprotstaviti mu se, posebno u završnim fazama takmičenja. Znao sam da moram da budem koncentrisan od starta i da idem poen po poen, jer je Švajcarac takav as da je u stanju da preokrene rezultat u sekundi."

Novak je priznao da mu je više dosadilo da objašnjava šta se desilo sa servisom prošle godine.

"Popravio sam servu jer sam vredno radio i bio je to dug proces. Milion puta sam pričao o tome, i sad opet kažem da prošle godine nisam želeo ništa da menjam. Promena se desila sama od sebe. Imao sam nekih problema sa ramenom i ušao sam u naviku da pravim loš pokret, drugačiji od onog iz 2008. i 2009. Sada je to iza mene, vratio sam se na pravi servis."

Sledi kratka pauza do mini turneje u Americi, kada su na programu Dejvis kup mečevi. Indijci nisu rival za koji je potreban najjači sastav Srbije. To zna i Đoković koji razmišlja da li da se pridruži drugarima ili ne, zbog izuzetno naporne nedelje u Dubaiju.

"Učešće u Dejvis kupu je još pod znakom pitanja. Još sam pod utiskom trijumfa u Dubaiju, doneću odluku u narednih par dana", zaključio je Đoković.

(old_image)

Federer: Ne mogu uvek da pobeđujem

Filozofski je Rodžer Federer pristupio porazu i još jednom „šamaru“ od Novaka Đokovića.

"Mislim da je Novak igrao dobro. Jesam razočaran završnicom meča, ali ne mogu sva finala da dobijem. Bio sam sjajan u Dohi, Londonu, na finalu u Bazelu. Očigledno sam morao jedno da ubrljam, što je šteta. Neki put i ja moram da budem loš, pa svestan sam toga i nisam previše tužan zbog poraza. Pokušao sam da pobedim, ali mi nije išlo", rekao je Rodžer.


Nadal: Dolazi era Noleta i Endija

Rafa Nadal svestan je da se odnos snaga u borbi za tron ATP liste uveliko menja u korist Novaka Đokovića.

"Moglo je da se kaže da ste imali monopol Federera 2005, 2006. i 2007. Bio sam i ja tu, ali se nisam mnogo pitao. Sada je ta era završena i ima mnogo igrača koji su spremni za sam vrh. Tu pre svega mislim na Đokovića i Mareja. Ipak, morate da budete strpljivi, jer su i pre dve godine svi otpisali Federera, a on se vratio, uzeo dva grend slema i bio prvi."

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još