fbpx

Srbija ima sanse da ispuni zadatke na putu ka EU

BEOGRAD, 2. marta 2011. (Beta) - Srbija ove godina ima šanse da ispuni neophodne zadatke na putu ka EU ako Vlada bude rekonstruisana u narednih nekoliko dana, ocenio je u sredu predsednik skupštinskog odbora za evropske integracije Laslo Varga.

"Ukoliko se na pitanje rekonstrukcije Vlade ubrzo stavi tačka, onda još postoje šanse da se ispuni ono što je definisano Akcionim planom u decembru", rekao je Varga za agenciju Beta.

On je dodao da je uz to neophodno ispuniti i "uslov da se stvori za razna pitanja politička volja", ali je ukazao "da to nije pitanje postojanja ili nepostojanja vlade".

Varga je naveo da u narednih nekoliko dana "mora" da bude objavljena rekonstruisana vlada, jer tada ističe rok do koga premijer treba da predloži nove kandidate umesto ministara koji su dali ostavke.

Varga je ukazao da bi bilo nužno ispuniti desetak ključnih zadataka iz Akcionog plana koji podrazumevaju donošenje zakona o restituciji, blanko ostavkama, finansiranju stranaka, izmeni izbornog zakona koja se tiče redosleda na izbornoj listi, saradnji s Hagom, početka dijaloga s Prištinom, pitanje azilanata, reviziju sudija.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.