fbpx

Postepeno otvaranje tržišta električne energije

BEOGRAD, 4. marta 2011. (Beta) - Predstavnici energetskog sektora u Srbiji ukazali su ekspertima Evropske komisije da otvaranje tržišta električne energije treba da bude postepeno jer srpska privreda još nije izašla iz tranzicije, a ekonomska kriza nije okončana, saopštila je u petak Elektroprivreda Srbije (EPS).

Ekspertska misija EK, koja priprema mišljenje povodom zahteva Srbije za sticanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, posećuje državne institucije kako bi procenila funkcionisanje nezavisnih regulatornih tela u više oblasti.

Tim povodom stručnjaci iz EU razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike, Agencije za energetiku, kao i javnih preduzeća Elektromreža Srbije (EMS) i EPS-a. Predstavnike EK, kako je navedeno u saopštenju EPS-a, zanimao je stav EMS-a i EPS-a o ulozi, ovlašćenjima i nezavisnosti regulatora u oblasti energetike u Srbiji.

Razgovaralo se i o primeni Trećeg energetskog paketa EU u okviru pripreme novog zakona o energetici, a posebno u delu regulisanja ovlašćenja Agencije za energetiku.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.