Ugroženi poslovi Krušika u Egiptu, Alžiru i Jemenu

0

Generalni direktor valjevskog "Krušika" Jovan Davidović izjavio je u petak da nemiri u Egiptu, Alžiru i Jemenu ugrožavaju izvozne poslove te fabrike, ali i ostalih preduzeća odbrambene industrije Srbije.Davidović je …

VALJEVO, 4. marta 2011. (Beta) – Generalni direktor valjevskog “Krušika” Jovan Davidović izjavio je u petak da nemiri u Egiptu, Alžiru i Jemenu ugrožavaju izvozne poslove te fabrike, ali i ostalih preduzeća odbrambene industrije Srbije.

Davidović je novinarima kazao da očekuje nastavak saradnje sa Egiptom, nakon smirivanja situacije. “Krušik” je, prema njegovim rečima, planirao da u 2011. godini u zemlje Afrike i Azije izveze robu u vrednosti 34 miliona dolara.

“Radi se o izvozu specijalne minobacačke municije, kao i transfera tehnologija i inženjering, koji predvidja odlazak ‘Krušikovih’ stručnjaka na rad kod ino-kupaca”, objasnio je Davidović. On je dodao da ne očekuje problema u realizaciji ugovora sa Egiptom, dok poslovi u drugim zemljama zavise od toga, kako je rekao, “ko će posle nemira doći na vlast”.

Teškoća u izvozu, kako je istakao Davidović, neće biti ako u zemljama koje potresaju nemiri vlast preuzmu “vlade prozapadne orijentacije”, ali da su problemi mogući ukoliko “na vlast dodju islamski fundamentalisti”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.