Ugroženi poslovi Krušika u Egiptu, Alžiru i Jemenu

VALJEVO, 4. marta 2011. (Beta) - Generalni direktor valjevskog "Krušika" Jovan Davidović izjavio je u petak da nemiri u Egiptu, Alžiru i Jemenu ugrožavaju izvozne poslove te fabrike, ali i ostalih preduzeća odbrambene industrije Srbije.

Davidović je novinarima kazao da očekuje nastavak saradnje sa Egiptom, nakon smirivanja situacije. "Krušik" je, prema njegovim rečima, planirao da u 2011. godini u zemlje Afrike i Azije izveze robu u vrednosti 34 miliona dolara.

"Radi se o izvozu specijalne minobacačke municije, kao i transfera tehnologija i inženjering, koji predvidja odlazak 'Krušikovih' stručnjaka na rad kod ino-kupaca", objasnio je Davidović. On je dodao da ne očekuje problema u realizaciji ugovora sa Egiptom, dok poslovi u drugim zemljama zavise od toga, kako je rekao, "ko će posle nemira doći na vlast".

Teškoća u izvozu, kako je istakao Davidović, neće biti ako u zemljama koje potresaju nemiri vlast preuzmu "vlade prozapadne orijentacije", ali da su problemi mogući ukoliko "na vlast dodju islamski fundamentalisti".

Pogledajte još