Pešić: Napravio sam drastičnu promenu

0

Svetislava Pešića je nemoguće pozvati i postaviti mu samo jedno pitanje. Prava bi šteta bila ne iskoristiti priliku i sa jednim od najboljih evropskih stručnjaka svih vremena ne analizirati sve aktuelnosti magične igre. Svaki minut razgovora je dragocen.

Svetislava Pešića je nemoguće pozvati i postaviti mu samo jedno pitanje. Prava bi šteta bila ne iskoristiti priliku i sa jednim od najboljih evropskih stručnjaka svih vremena ne analizirati sve aktuelnosti magične igre. Svaki minut razgovora je dragocen.

Kapa dole, to što ste uradili sa Valensijom se graniči sa čudima – rekli smo Pešiću.

– Hvala, kao što Bosanci vole da kažu, napravio sam drastičnu promenu – našalio se trenerski velikan.

Cela Evropa bruji o Vama, komplimenti stižu sa svih strana?

– Iskren da budem, to me previše ne uzbuđuje. Na sve to gledam kao prirodnu posledicu uspeha. Sport ne priznaje istoriju. S obzirom da se i dalje dobro držim, sve ide kako bi i trebalo.

Od Valensije ste preko noći od davljenika napravili tim za svaki respekt?

Osećam se slično kao u Crvenoj zvezdi, s obzirom na energiju i želju koju vidim kod igrača. Mnogo vremena provodimo u dvorani, a kada je na tom polju sve kako treba, onda je zadovoljstvo daleko veće. Igrači me svakodnevno čekaju sa ciljem da nauče nešto novo.

To me čini srećnim i silno me motiviše. Momci kvalitetno treniraju, rezultati su dobri, publika je zadovoljna. Šta čovek više da poželi. Problem je samo što nema vremena za slavlje, konstantno moraš da misliš o stvarima koje te čekaju.

Stigli ste među osam najboljih u Evropi, sada Vas kraljevski klub deli od fajnal fora?

Možemo više, ne plašimo se to da kažemo. Ali, ima puno da se igra. Pre Evrolige, treba misliti o ACB ligi. Ipak, vidi se da se u podvesti svakog navijača nalazi pitanje – kako izbaciti Real? Biće to teška serija, pogotovo što imamo i dosta problema sa povredama. Klaver je odsutan, Agustin se takođe povredio. Ako budemo kompletni, sigurno da možemo u otvoren rat sa Realom.

Novo ime za selektora

Mesto selektora Srbije nezaobilazna je tema razgovora sa Pešićem, pogotovo kada je to mesto upražnjeno.
– Reprezentacija je nešto posebno, pogotovo sada kada više nismo zemlja od 20 miliona stanovnika. Znatno je veća i obaveza. Moramo nešto da menjamo u filozofiji. Treba koristiti iskustvo Ivkovića, Obradovića i mene, ali smatram da nekog mlađeg treba baciti u vatru. Naravno, uz obavezu da mu svi pomognemo.

Vraćanje na stara imena može da pomogne, ali dugoročno gledano to nije pravo rešenje. Moramo da mislimo o mladima. Ni nama se nekada nije verovalo, ali dobili smo šansu koju smo manje više svi iskoristili. Za tu odluku treba imati i hrabrosti, ali u sportu bez nje nema ni uspeha.

Izvor: www.zurnal.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.