JELENA ARSIĆ U BOLNOJ ISPOVESTI OTKRILA: Tikina poslednja želja bila je da ne umre sam, držali smo ga za ruke kada je izdahnuo

Jelena Arsić, supruga preminulog glumca Tihomira Tike Arsića, kaže da je porodica ispunila njegovu poslednju želju - da ne umre sam.

Poznata balerina, koja se za glumca udala 2011. godine, za Informer je pričala o poslednjim trenucima svog voljenog supruga, koji je u ponedeljak izgubio bitku s rakom pankreasa i jetre.

- Plašio se korone i nije želeo da ga odvedemo u bolnicu, jer bi zbog svoje teške bolesti bio izolovan i niko ne bi mogao da mu dođe u posetu. Nije želeo da umre sam... Želja mu je bila da poslednje dane života provede sa svojom porodicom i to smo mu ispunili. Deca i ja smo bili mnogo vezani za njega i mnogo teško podnosimo njegov odlazak - priča Jelena kroz suze.

Balerinu bar malo teši što Tihomir svoje poslednje dane nije proveo u teškim bolovima.

- Bolest mu se proširila i na mozak i poslednjih pet dana nije mogao ni da govori. Od toga, tri dana je bio u komi. Receptori za bol su mu se poremetili, tako da je na onaj svet otišao u miru i bez ikakvih bolova. Sve vreme je bio okružen sa svoje tri ćerke Milicom, Lenkom i Verom, sinom Arsenijem i sa mnom. U njegovim poslednjim trenucima života svi smo ga držali za ruke - priča Tikina supruga.

Jelena kaže da se ponosi svojim suprugom, čija će karijera zauvek ostati upisana u istoriji srpske kinematografije.

- Baš smo skoro deca i ja razgovarali koliko je Tika mnogo postigao. Igrao je u monodrami "Tako je govorio Broz", s kojom je 1991. obišao celu Jugoslaviju. Tadašnji menadžer Lepe Brene, Raka Đokić mu je organizovao turneju po svim bivšim republikama i te godine je to bila najgledanija monodrama - kaže Jelena.

Tihomir Arsić umro je u ponedeljak u svom domu od raka pankreasa i jetre, s kojim se borio dve godine. Arsić je bio najmlađi Romeo u istoriji srpskog pozorišta, dobitnik je nagrada "Raša Plaović" i Zlatni vitez.

Nacionalni teatar potvrdio je da će glumac biti sahranjen u subotu 12. decembra na beogradskom Novom groblju. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana je planirana za 14:30h.

Izvor: Informer.rs
Foto: jelenaarsic_cosa/Instagram

Pogledajte još