Juniori počeli pripreme za SP

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Juniorska rukometna reprezentacija Srbije počela je pripreme u Beogradu i za vreme "EHF nedelje" odigraće dve prijateljske utakmice sa Slovenijom.

Utakmice sa Slovenijom igraće se 11. i 12. marta u Krškom.

Trener reprezentacije Igor Butulija istakao je da će naredne utakmice "dobro doći" ekipi koja se pre njegovog dolaska nije okupila dve godine.

"Ostvarili smo veliki uspeh što smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Tada smo pobedili izuzetno jake reprezentacije Islanda i Estonije i pokazali da imamo kvalitet", rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, pritisak će biti veliki, a to će biti prilika da "momci pokažu koliko vrede".

"Drago mi je što ćemo igrati sa Slovenijom, koja je na poslednjem EP u Slovačkoj bila treća. Svi igrači su stigli. U dogovoru sa selektorom Veselinom Vukovicem dva igrača Strahinja Milić i Mitar Markez odigraće sa seniorima mečeve sa Francuskom", rekao je Butulija.

Kapiten reprezentacije Savo Mešter istakao je da će ekipa imati priliku da igra protiv jakog protivnika.

"Ovo će nam biti ujedno i biti prva faza priprema za SP u Grčkoj i jedinstvena šansa da utvrdimo određene elemente igre na kojima insistira trener Igor Butulija", rekao je Mešter.

On je dodao i da će SP u Grčkoj biti poslednje takmičenje "ove generacije".

"Mislim da je vreme da sve ovo naše druženje nagradimo jednim uspehom, ali do tada moramo mnogo da radimo, kako bismo se suprotstavili najkvalitetnijim selekcijama sveta", rekao je Mešter.

Pogledajte još