fbpx

"Život u tesnim cipelama" na Sceni "Bata Stojković"

BEOGRAD, 9. marta 2011. (Beta) - Renovirana Velika scena Zvezdara teatra u Beogradu, koja će poneti ime Danila-Bate Stojkovića, biće otvorena 11. marta premijerom predstave Dušana Kovačevića "Život u tesnim cipelama".

Upravnik Zvezdara teatra, Dušan Kovačević koji potpisuje i tekst i režiju predstave, rekao je na konferenciji za novinare da je "Život u tesnim cipelama" priča o radnicima propale fabrike ovuće koji štrajku glađu zbog svog teškog položaja.

Prvi deo predstave govori o njihovom štrajku, a u drugom delu predstava se pretvara u televizijski "rialiti šou".

"Ovo jeste politički komad, ali nije čista politika. Mi smo uvek živeli u kriznim vremenima, i uvek smo čekali da se nešto dogodi da bi nam bilo bolje. Danas ljudi više nemaju nade i ne postoji neki bitan datum, osoba ili događaj koji čekamo kako bi nam bilo bolje", rekao je Kovačević.

Glumac Nenad Jezidić je rekao da je "u predstavi prikazan rialiti šou u kojem se radnici takmiče ko će poslednji umreti, i siguran sam da ko pogleda predstavu, više neće gledati rialiti programe na televiziji", rekao je on.

U predstavi igraju i Milorad Mandić - Manda, Zlata Petković, Slobodan Ninković, Dragan Petrović, Ljiljana Dragutinović, Sonja Kolačarić, Ivan Janketić i Goran Đudić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.