Petrović:Ekonomska politika Srbije mora biti opreznija

0

Ekonomska politika Srbije u 2011. godini, mora da bude opreznija i konzervativnija i ne sme se dopustiti da javna potrošnja bude veća od predvidjene budžetom, izjavio je u četvrtak u …

BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) – Ekonomska politika Srbije u 2011. godini, mora da bude opreznija i konzervativnija i ne sme se dopustiti da javna potrošnja bude veća od predvidjene budžetom, izjavio je u četvrtak u Beogradu ekonomista Pavle Petrović.

Petrović je predstavljajući nov broj “Kvartalnog monitora” kazao da je potrebna odgovorna fiskalna politika i da treba sprečiti da inflacija i kurs izmaknu kontroli, jer je sve to ključno za održavanje makroekonomske stabilnosti u zemlji.

Prema rečima Petrovića, iskustva iz prethodna četiri izborna ciklusa u Srbiji pokazuju da je u godini pre i posle izbora javna potrošnja uvek snažno rasla i zato fiskalna politika ne sme da bude pod presudnim uticajem tekuće politike.

Petrović je dodao da bi prekomerno povećanje zarada ove godine bilo opasno jer bi dovelo do rasta penzija što bi narušilo makroekonomsku stabilnost zemlje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.