Proglašena najlepša jelka

U lobiju hotela "Hajat" po šesti put je održano tradicionalno kićenje jelki. Za najlepšu je proglašena jelka "Hip", ukrašena dečjim rukama.

Ova novogodišnja akcija hotela "Hajat" je humanitarnog karaktera, jer pobednik dobija mogućnost da u toku naredne godine organizuje događaj u vrednosti od 300.000 dinara, kao pomoć humanitarnoj asocijaciji ili organizaciji, po izboru. Ove godine u novogodišnjoj akciji učestvovalo je 12 kompanija, a pravilo je bilo da sve mora da bude u zlatnoj, crvenoj i zelenoj boji.

Već pri ulasku u hol zatekle su nas zlatne sveće, bambus, cveće, upakovani novogodišnji poklončići, Deda Mraz koji nam je poželeo dobrodošlicu, pa nam je sve izgledalo kao da smo došli na pravi doček Nove godine. Svaka jelka nosi neku svoju priču, pleni posebnim sjajem i ukrasima. Ključnu odluku u odabiru najlepše imao je žiri u sastavu: Svetozar Cvetković, Ivan Tasovac i Snežana Dakić, koji su posle dva obilaska odlučili da se povuku i glasove saberu dalje od radoznalih pogleda. Snežana Dakić je teška srca morala da proglasi najlepšu:

- Svaka jelka deluje kreativno i svečano, a na neki način su i kičaste, jer kič nosi taj novogodišnji veseli momenat. Bilo je mnogo inovacija i zanimljivih detalja, a čak dve jelke su imale jednak broj glasova. Mi smo se ipak jednoglasno odlučili za potpuno ekološku jelku "Hip" nemačke osnovne škole u Beogradu, u čijem kićenju je učestvovalo mnogo malih kreativnih ruku.

Pobednička jelka je, pored ručno izrađenih ukrasa, imala i nekoliko meda koji su stajali na drvima za loženje. Ekipa koja ju je osmislila donatorsku večeru najverovatnije će organizovati u februaru 2008. godine, a prikupljeni novac biće uplaćen deci s posebnim potrebama.

U novogodišnjem ambijentu, veseloj atmosferi, kuvanom vinu i punču od jaja uživali su Verica Rakočević, Katarina Rebrača, Jugoslav Pantelić, Dragana Ćosić, Aleksandar Timofejev, Duška Jovanić, Milka Forcan… Dobru atmosferu upotpunio je dečiji hor internacionalne škole "Prima", pevajući božićne pesme. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još