fbpx

EU daje 2,5 miliona evra za žaštitu potrošača

BEOGRAD, 15. marta 2011. (Beta) - Evropska unija će Srbiji uskoro odobriti 2,5 miliona evra za projekat tehničke pomoći u oblasti zaštite potrošača, najavio je u utorak predstavnik Delegacije EU u Srbiji Ferenc Simon.

On nije precizirao kada će novac biti dostupan i za koje namene će tačno biti utrošen, ali je naveo da će taj program nazvan "Jačanje zaštite potrošača u Srbiji" omogućiti njihov bolji položaj.

Na skupu u Privrednoj komori Srbije o vansudskom rešavanju potrošačkih sporova, a povodom svetskog Dana prava potrošača, 15. marta, on je kazao da je Zakon o zaštiti potrošača, koji se u Srbiji primenjuje od početka ove godine, "u skladu sa direktivama EU", ali da je potrebno doneti podzakonska akta.

Simon je rekao da se u EU sa 600 miliona gradjana, veoma važno poštovanje potrošača, njihovih prava i zaštita njihovih standarda.

Jedan od razloga zašto je važna zaštita potrošača u EU je i taj što je Unija jedan od najvećih izvoznika sa milionima potrošača širom sveta, rekao je on i dodao da je "evropsko poreklo sinonim za kvalitet i želimo to da zadržimo".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.