Kapelo vraća kapitensku traku Teriju

BEOGRAD, 15. marta 2011. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo mogao bi da oduzme kapitensku traku Riju Ferdinandu i vrati je Džonu Teriju, preneli su britanski mediji.

Rio Ferdinand će zbog povrede propustiti kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Velsa, koja se igra 26. Marta na stadionu Milenijum. Pošto će meč propustiti i Stiven Džerard, Kapelo će najverovatnije kapitensku traku predati Teriju.

Kapelo je oduzeo traku Teriju prošle godine, nakon što su mediji objavili da je bio u vezi sa partnerkom bivšeg saigrača iz Čelsija i reprezentacije Vejna Bridža.

Ferdinand je posle toga predvodio nacionalni tim, a pošto se defanzivac Mančester junajteda povredio, njegovu ulogu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi preuzeo je Stiven Džerard.

Tokom prijateljske utakmice sa Danskom traku su nosili Frenk Lampard, Garet Beri i Ešli Kol.

"Ne želim da kapitenska traka ide iz ruke u ruku. Uznemirio sam se kada sam video šta se dogodilo u Danskoj, kada su igrači na terenu govorili 'ko je kapiten?'. Teri nije bio kapiten godinu dana... Moram da donesem odluku - i to će biti konačna odluka, a ne za jednu utakmicu", rekao je Kapelo.

Zbog čestih povreda Ferdinandu je oduzeta kapitenska traka u Mančester junajtedu i predata je Nemanji Vidiću.

"Želim da znam koliko je ozbiljna povreda ledja Rija Ferdinanda i kada će biti potpuno spreman, jer je on veoma važan igrač u našem timu. Posle toga ću razgovarati sa njim i saopštiti mu konačnu odluku, bez obzira da li će on dobiti traku, Teri ili neko drugi", rekao je Kapelo.

"Objasniću mu šta se dogodilo u Danskoj i razumeću ako ne bude srećan zbog svih dešavanja... Ali, ja sam trener i moram da donosim odluke", dodao je on.

Pogledajte još