KORONA DONELA PROMENE: Četiri trenda u ishrani vladaće tokom 2021. godine

Godina 2020. donela nam je brojne promene, ali hajde da budemo iskreni - nisu baš sve toliko crne.

Činjenica je da smo morali da se prilagođavamo i drastično menjamo svoje navike ili se možda ipak vraćamo onim davno zaboravljenim. Promenili su nam se i prioriteti, postali smo svesniji svog zdravlja koje smo, ruku na srce, često uzimali zdravo za gotovo.

Ova izazovna godina je došla gotova, a evo koji trendovi u ishrani bi mogli da zavladaju u 2021. godini.

Ishrana za jačanje imuniteta

Ova godina pokazala nam je da je zdravlje promenljiva kategorija i niko nije otporan na koronavirus, a od imuniteta svakog pojedinca zavisi kako će se telo izboriti sa njim. Zato će u narednoj godini ljudi više pažnje obraćati na izbor hrane koja ima uticaj na opšte zdravlje.

Kupovina od lokalnih prodavaca

Prodavnice, pijačne tezge i gazdinstva od kojih ćemo se snabdevati domaćim proizvodima proverenog kvaliteta, mogla bi da dožive ekspanziju u 2021. Lokalno uzgajana hrana poslednjih par godina privlači sve više pažnje, a u korona godini smo još više postali svesni njenog značaja.

Obroci u krugu porodice

Pandemija nas je podsetila na jedan, pomalo zaboravljeni običaj starijih generacija. Zajednički obroci i kuvanje za celu porodicu ostaće na snazi i u 2021. Ovo je jedan pozitivan trend, jer najavljuje povratak zdravih navika. Hrana koju smo sami pripremili uvek je nazdravija opcija.

Obroci za poneti

Nadovezujemo se na još jedan sjajan trend koji je započet u ovoj godini, a u narednoj će biti još masovniji. Kutije sa hranom koju smo sami pripremili kod kuće, biće sve češći prizor na kancelarijskim stolovima, a nutricionisti se tome izuzetno raduju.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još