Mihajlović: Nema cenzure u Vladi

BEOGRAD, 18. marta 2011. (Beta) - Vlada Srbije odbacila je u petak prigovore da je uspostavila cenzuru i ograničenja u komunikaciji članova vlade sa medijima.

"Nema cenzure niti bilo kakvih ograničenja u komunikaciji članova vlade i zaposlenih u vladi sa medijima. Zakon o vladi je jasan i ne dopušta da članovi vlade daju anonimno izjave, već pod imenom i prezimenom, što će sigurno unaprediti komunikaciju s javnošću i kredibilitet informacija", rekao je agenciji Beta direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

To je, prema njegovim rečima, pošten odnos i prema javnosti i prema istini i prema vladi kao "timu koji odgovorno rešava probleme građana".

Mihajlović je rekao da Zakon o vladi propisuje da članovi vlade u javnosti zastupaju odluke vlade, bez obzira na to da li su glasali protiv ili bili uzdržani, što je, kako je rekao, "nesporno i uobičajeno u svakoj vladi".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenilo je u četvrtak kao vladinu "cenzuru" to što su intervjui sa dva člana Vlade za list "Danas", prema navodima lista, stopirani u poslednjem trenutku.

Pogledajte još