EU proučava detalje najave iz Tripolija

0

BRISEL, 18. marta 2011. (Beta-AFP) – Evropska unija upravo "proučava" detalje najave libijskog režima o prekidu vatre, izjavila je u petak u Briselu visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton

BRISEL, 18. marta 2011. (Beta-AFP) – Evropska unija upravo “proučava” detalje najave libijskog režima o prekidu vatre, izjavila je u petak u Briselu visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

“Videli smo informacije prema kojima je libijski režim najavio prekid vatre i sa kolegama upravo proučavamo detalje”, rekla je Eštonova novinarima.

S vojne tačke gledišta, dodala je Eštonova, na vojnim planerima je da odluče šta treba da se uradi. Ona je kazala i da je potrebno upitati se kakvo je značenje izjave o prekidu vatre i kako se to uklapa u opštu situaciju.

Generalno mišljenje ostaje da prvi čovek Libije Moamer Gadafi “mora da ode i da njegov režim mora da bude okončan“, rekla je Eštonova.

Ministar spoljnih poslova Libije Musa Kusa izjavio je da Libija obustavlja sve vojne operacije u zemlji što je, međutim, opozicija odbacila, ocenjujući da Gadafi samo “blefira“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.