Zvaničnici Srbije predstavljaju sprovodjenje akcionog plana

BEOGRAD, 20. marta 2011. (Beta) - Zvaničnici Srbije, medju kojima i predsednik države Boris Tadić, boraviće od 21. do 26. marta u Briselu, gde će evropskim zvaničnicima predstaviti sprovodjenje Akcionog plana za ispunjenje statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

U delegaciji Srbije biće i potpredsednik Vlade Božidar Djelić, zamenik premijera Ivica Dačić i šefica Kancelarije za evropske integracije Milica Delević, preneo je portal EurAktiv Srbija (www.euractiv.rs).

Tadić bi u subotu 26. marta trebalo da se sastane sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom.

U ponedeljak i utorak 21. i 22. marta, Djelić i Dačić trebalo bi da razgovaraju sa komesarkom za medjunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i odgovor na krizu Kristalinom Georgijevom i komesarkom za unutrašnje poslove Sesilijom Malmstrem, navodi se u agendi evropskih institucija. Na sajtu EU nisu navedene teme razgovora, a plan posete nije dostupan ni u pres službi MUP-a Srbije.

Za ponedeljak i utorak zakazani su sastanci pododbora za konkurenciju i unutrašnje tržište, kao i unapredjenog stalnog dijaloga za konkurenciju i unutrašnje tržište.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.