Partizan zaustavljen na Banjici

BEOGRAD, 20. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Rada i Partizana odigrali su nerešeno 2:2 na Banjici u utakmici 19. kola prvenstva Srbije.

Gosti iz Humske poveli su golom Nemanje Tomića u 17. minutu, ali su igrači Rada preokrenuli rezultat do kraja poluvremena golovima Tomislava Pajovića u 37. i Nikole Lekovića u 42. minutu. Konačan rezultat postavio je Ivica Iliev u 58. minutu.

Početak utakmice protekao je u dominaciji Rada, ali je Partizan prvi postigao pogodak.

Nemanja Tomić je posle odličnog dodavanja Saše Ilića precizno šutirao iskosa sa desne strane u suprotan ugao golmana Milana Borjana.

Na 1:1 izjednačio je kapiten Rada Tomislav Pajović udarcem glavom posle kornera koji je izveo Nikola Leković.

Bolju igru u prvom poluvremenu domaći igrači krunisali su novim pogotkom za vođstvo od 2:1.

Asistent kod prvog gola Nikola Leković izveo je slobodan udarac u 42. minutu, a slabom intervencijom golman crno-belih Vladimir Stojković omogućio je novu radost igračima i navijačima Rada.

Bivši čuvar mreže reprezentacije Srbije loše je procenio let lopte posle udarca Nikole Lekovića pa je ostao "kratak" da spreči pogodak.

Rad je do odlaska na odmor mogao da uveća prednost, ali je Vladimira Jovančića u naletu ka golu crno-belih stigao kapiten Partizana Mladen Krstajić i izblokirao njegov udarac.

Zanimljivo je da sudija Milenko Vukadinović potom nije dozvolio domaćim igračima da izvedu korner već je odmah odsvirao kraj prvog dela igre.

Po povratku sa odmora prvi su zapretili "građevinari", a šansu je ponovo imao Jovančić.

On je u 48. minutu bio brži od golmana Stojkovića, ali je uspeo da pogodi obe stative, međutim ne i mrežu gostujućeg gola.

Partizan je izjednačio deset minuta kasnije golom najboljeg strelca ove sezone Ivice Ilieva, koji je susret počeo na klupi.

Iskusni napadač dobro se snašao posle centaršuta Nemanje Tomića i dodavanja glavom Radosava Petrovića, a loptu je u Borjanovu mrežu poslao pored Milana Mitrovića i Branislava Jovanovića.

Gosti su posle izjednačenja preuzeli kontrolu na terenu, ali nisu uspeli da dođu do novog pogotka.

Šanse su se ređale, a jednu od najboljih imao je mladi Marko Šćepović u 84. minutu. Lopta je posle njegovog šuta prošla tek nekoliko centimetara pored stative.

Partizan će i posle 19. kola ostati na vodećoj poziciji Super lige, ali ukoliko Crvena zvezda večeras pobedi BSK razlika između "večitih" iznosiće dva boda.

Rad je usamljen na četvrtom mestu tabele sa 36 bodova.

Pogledajte još