Rusija predlaže sporazum o evropskoj bezbednosti

BEOGRAD, 21. marta 2011. (Beta) - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da Rusija predlaže potpisivanje sporazuma o evropskoj bezbednosti, za koji je rekao da će omogućiti svim zemljama isti položaj, bez obzira na to da li su članice neke vojnopolitičke organizacije ili neutralne.

Konuzin je u intervjuu za dnevni list "Blic" kazao da će tema predstojećih pregovora predsednika Rusije Vladimira Putina i srpskih vlasti u Beogradu, u političkom delu, biti upravo sporazum o evropskoj bezbednosti.

"Verovatno će (na razgovorima) biti dotaknuti svi faktori koji imaju uticaj na formiranje klime bezbednosti u evroatlantskom prostoru. Ne mislim da postoji posebni interes da se raspravlja o specifičnim odnosima Srbije i Nato", kazao je Konuzin i dodao da Srbija "vrlo dobro" zna stav Rusije u vezi s tim, kao i da bi sama trebalo da formira svoj prilaz tom pitanju.

Konuzin je kazao da Rusija ne insistira na tome da bi taj dokument trebalo sada potpisati i dodao da je želja te zemlje da postoji opšta saglasnost o neophodnosti takvog ugovora. "Kada takva saglasnost bude postignuta, niko se neće suprostavljati nikome", naveo je Konuzin.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.