ŠTO KRAĆE TO BOLJE: U trendu su dečačke frizure

Obožavate svoju kratku kosu ili ste upravo rešile da stavite sve na kocku i odlučite se za kratku frizuru? Evo predloga za vas!

Ako tražite ideju za frizuru za kratku kosu, u 2021. godini na snazi je zapovest: što kraće to bolje. U punom zamahu na scenu se vraća piksi frizura i to u svim mogućim izdanjima. Ukoliko vam piksi nije drag, tu je tradicionalna dečačka frizura sa dubokim razdeljkom.

Stilistima su ove frizure zapale za oko, a među njima prednjači piksi – u različitim formama!

Promena frizure uzbudljiva je avantura, posebno ukoliko je drastična. Ako i vi razmišljate o takvom koraku i potpunoj, ili delimičnoj, transformaciji sopstvenog imidža, na pravom ste mestu!

Ukoliko već imate kratku kosu, ali vam je neophodno "osveženje", zahvaljujući našim predlozima, inspiracije vam sasvim sigurno neće nedostajati.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Prednosti kratke kose

Kratka kosa podmlađuje. Verovatno se primetile da poznate žene, kako povećavaju broj godina u ličnoj karti, tako skraćuju kosu. Eksperti potvrđuju da kratka kosa ima efekat nehirurškog liftinga.

Kratka kosa ne zahteva puno posla i česte posete fizeru. Kada je redovno šišate i kada taj posao radi neko zaista dobar, kratka kosa je laka za održavanje. Oslobodiće vas napornog feniranja i stilizovanja.

Koje su frizure za kratku kosu u trendu?

Pobedu definitivo odnosi popularni piksi, i to u svim svojim varijantama. Evo predloga koje frizeri izdvajaju kao dobitne kombinacije ove godine.

Kovrdžavi piksi

Piksi rez dolazi u različitim varijantama. No, neosporivo je da je u kovržavoj posebno šik i seksi, zbog čega verujemo da će mu mnogi pružiti šansu.

Piksi sklonjen sa lica

Slobodno oblikujte i sklonite piksi "kroj" s lica. Efekat vetra u kosi donosi potpuni zaokret, a i zaista nema šta da krijete. Vreme je da pokažete svetu lice!

Piksi sa nejednakim šiškama

Nejednake šiške i paperjasti krajevi na vratu donose inovativni piksi koncept. Bravo za Balmain! On očigledno dobro zna kako da budete drugačiji od drugih.

Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Što kraće, to bolje!

Očigledno je da će pomenuta parola važiti tokom cele 2021. Izuzetno krata, dečačka frizura sasvim sigurno neće proći nezapaženo. Samo, za nju će vam trebati i izvesna doza hrabrosti.

Duboki razdeljak + prirodna tekstura

To je osnovna formula ovog stila i te kako praktičnog i lakog za oblikovanje, a opet tako slatkog. Bočne šiške svakako će doprineti šarmantnosti.

Savremene dečačke frizure

Ovaj look, kao stvoren za ljubitelje malo dužih formi, slobodno možemo tako okarakterisati. Duboki razdeljak i neravni krajevi pružaju ovom klasičnom i otmenom stilu trendi pečat. (Pročitajte i: Novi trend za 2021: Ovu boju kose će svi nositi! )

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još