Putin razgovarao sa Tadićem

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) – Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Rusije Vladimir Putin razgovarali su u sredu u Palati Srbija u Beogradu nešto kraće od jednog sata, nakon čega je počeo plenarni sastanak dve delegacije kojim predsedava predsednik Srbije.

Na početku susreta Putin je rekao da Rusiju i Srbiju vezuju dugotrajni odnosi koji se razvijaju u mnogim oblastima. Tadić je najavio potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Rusije.

Članovi srpske delegacije su i premijer Mirko Cvetković, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministri spoljnih poslova i odbrane Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac. U ruskoj delegaciji su, pored drugih, ministri za vanredne situacije Sergej Šojgu, saobraćaja Igor Levitin, energetike Sergej Šmatko i zamenik šefa diploamtije Vladimir Titov.

Posle plenarnog sastanka previdjen je sastanak delegacija vlada Srbije i Rusije kojim će predsedavati Cvetković i Putin. Sastanci u Palati Srbija biće završeni potpisivanjem više sporazuma, nakon čega su za oko 15.30 najavljene izjave za medije predsednika Srbije i premijera Rusije.

Vladmir Putin će se posle sastanaka u Palati Srbija na Novom Beogradu uputiti u Narodnu skupštinu, gde će se sastati s predsednicom Skupštine Slavicom Djukić – Dejanović i šefovima poslaničkih klubova.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.