fbpx

Nagrada "Srce" Bojani Jovanovski

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) - Srpska teniserka Bojana Jovanovski dobila je nagradu "Srce", koju Međunarodna teniska federacija (ITF) dodeljuje teniserkama koje su igrajući za reprezentaciju pokazale posvećenost svom timu i hrabrost na terenu, saopšteno je u petak.

Pored Jovanovski nagrađene su i Beloruskinja Viktorija Azarenka, Bjanka Boto iz Perua i Ajumi Morita iz Japana.

Jovanovski je dobila nagradu jer je u februaru predvodila selekciju Srbije do pobede nad Kanadom od 3:2, u odsustvu Jelene Janković i Ane Ivanović. Pobedila je u sva tri meča, bez izgubljenog seta.

Ona je bila uspešna protiv Rebeke Marino i Aleksandre Voznijak, a u dublu je sa Aleksandrom Krunić pobedila Šeron Fičman i Mari Iv Pelitije.

Priznanje u četri kategorije dodeljuju ITF i francuska banka BNP Pariba, a pobednice su izabrane glasanjem na sajtu Fed kupa. Nagrada je ustanovljenja 2009. godine, a prošle godine priznanje je dodeljeno Jeleni Janković.

"Bilo je mnogo kandidatkinja za nagradu i čestitam Bojani, Viktoriji, Bjanki i Ajumi što su dobile najviše glasova. Ovim priznanjem nastavljamo da nagrađujemo doprinose teniserki svojim reprezentacijama", rekao je predsednik ITF Frančesko Riči Biti.

Nagrađene teniserke će novčanu nagradu uplatiti u humanitarnu organizaciju po izboru.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.