Protest sindikata zaposlenih u javnom sektoru

0

Predstavnici javnih sindikata, koji u petak protestuju u Beogradu, predali su na pisarnici Predsedništva Srbije otvoreno pismo predsedniku Borisu Tadiću u kome od njega traže da se uključi u rešavanje …

BEOGRAD, 25. marta 2011. (Beta) – Predstavnici javnih sindikata, koji u petak protestuju u Beogradu, predali su na pisarnici Predsedništva Srbije otvoreno pismo predsedniku Borisu Tadiću u kome od njega traže da se uključi u rešavanje problema u javnom sektoru, a potom su u zgradi Vlade Srbije predali protkol u kojem od premijera Mirka Cvetkovića traže nastavak pregovora.

“Srbija se probudila, a predlažemo predsedniče i vama da to hitno uradite”, navodi se u pismu predsedniku Tadiću, i ukazuje da je školska godina ugrožena zbog štrajka prosvetara koji traje od 28. januara, da je zdravstvo u haosu i da se više sudskih postupaka odloži nego što se održi.

Predstavnici devet sindikata su u pismu poručili da se svi koji u petak protestuju sećaju obećanja demokratskih vlasti i da se pitaju da li je stanje u državi nalik tim obećanjima. Oni su poručili su da se ispred zgrade Vlade nalaze hiljade onih na koje se ne obraća pažnja a od kojih zavisi budućnost i bezbednost Srbije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.