Goša izvoznik godine

BEOGRAD, 21. decembar 2007. (FoNet) - Najbolji izvoznik 2007. godini je kompanija "Goša" - Fabrika šinskih vozila, putničkih i specijalnih vagona iz Smederevske Palanke, saopštila je danas Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Nagradu u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobila je firma "Spektar" iz Gornjeg Milanovca, za osvajanje novog tržišta nagradu dobila kompanija "Trikotaža Ivković", dok je nagradu za najbolji izvozni proizvod dobila je firma Foodland.

Kompanija "Goša" iz Smederevske Palanke je januara ove godine postala članica grupacije slovačke kompanije ŽOS Trnava i povećala je izvoz za više od 60 odsto u poređenju sa 2006.
godinom, pre svega u zemlje Evropske unije.

Kompanija Spektar je pokazala sjajan izvozni rezultat ostvaren na tržištima SAD i EU, preduzeće Foodland je ove godine dobilo i zvanično priznanje za novi izvozni proizvod domaće slatko od šumskih jagoda, dok je kompanija trikotaža Ivković uspela da plasira svoje proizvode i otvore prodavnice pod svojim imenom na tržištima SAD i Singapura.

Nagrade za izvoznike godine SIEPA dodeljuje od 2004. godine, s namerom da ovo državno priznanje postane tradicionalno i da na kraju svake godine posluži kao stimulans za nove izvozne poduhvate najboljim izvoznim preduzećima u Srbiji, kaže se u saopštenju SIEPA.

Pogledajte još