POMOZITE MI DA BUDEM DOBRO: Svetlana Bojković otkrila detalje zdravstvenog stanja

Svetlana Bojković se već tri dana nalazi u bolnici "Dr Dragiša Mišović" jer je dobila retku, a upornu bakteriju klostridiju, poznatiju kao ubica, piše Alo!.

Naime, glumici Svetlani Ceci Bojković je nakon silnih analiza i testiranja konstatovana ova bolest, a budući da je neophodno bolničko lečenje, praćenje, i izolacija, smeštena je u jednu od najboljih bolnica u našoj zemlji.

- Ceca je sa svim simptomima ove retke bolesti, koja pre svega napada starije ljude i one koji su imali neku hiruršku intervenciju, ali i one koji su duže od predviđenog koristili antibiotike, smeštena u bolnicu "Dr Dragiša Mišović“, gde se i dalje nalazi - ispričao je izvor iz ove zdravstvene ustanove. Kako je objasnio, glumica je izolovana od ostalih pacijenata, kako zbog posebne brige i nege, tako i zbog lakog prenošenja.

- Ceca se generalno oseća dobro, ali se i ova, kao i svaka druga bakterija, leči dugo. Uporna je i otporna na mnoge lekove, pa je teško odrediti pravu terapiju. Takođe, budući da je glumica u osmoj deceniji života, vodi se računa o sveukupnoj kliničkoj slici - dodao je izvor.

Glumica je nedavno imala nesvakidašnji stav o situaciji sa pandemijom koronavirusa i činjenicom da postoje određene mere kojih građani treba da se pridržavaju, a kako saznajemo ona je pored bakterije koju joj leče u bolnici dobila i koronavirus.

- Pustite nas, ljudi, da dišemo! Da dišemo i da živimo, pa kad bude - biće! Pa ja ako treba da umrem, ja ću da umrem. Virus straha koji se seje među ljude, to je nešto zaista nedopustivo! Eto, toliko od mene za danas - kazala je Svetlana.

Glumica nije bila raspoložena za razgovor sa novinarima, posebno kada je ova tema u pitanju.

- Molim vas, pustite me da se odmorim. Nemam šta da izjavim ovim povodom. Samo želim da budem dobro i pomozite mi da u tome uspem - bilo je sve što je Svetlana Bojković izjavila.

Inače, bakterija klostridija se zove još i bolnička bakterija, jer se najčešće dobija u bolnici. Infektolozi kažu da je u poslednjih deset godina promenila ćud, mutirala i postala patogenija, pa je došlo do većeg obolevanja u celom svetu.

Uzročnik je dijareje, obično posle dugotrajne upotrebe antibiotika. Zbog toga se savetuje da se oni nikada ne uzimaju na svoju ruku i ne piju preventivno, kako ne bi došlo do neke infekcije.

Izvor: Alo.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.