Brazil pobedio Škotsku, remi Argentine i SAD

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) - Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je Škotsku sa 2:0 u prijateljskoj utakmici igranoj u Londonu, dok je Argentina kao gost igrala nerešeno 1:1 sa SAD.

Oba gola za Brazil postigao je 19-godišnji napadač Santoša Nejmar, u 42. i 77. minutu iz penala.

Brazil je dominirao tokom celog meča, što pokazuje posed lopte koji je bio 67:33 odsto u korist selekcije iz Južne Amerike. Petostruki svetski prvak uputio je čak 18 udaraca ka protivničkom golu, dok su Škoti zapretili samo tri puta.

Prvi pogodak na utakmici Nejmar je postigao na asistenciju igrača turskog Fenerbahčea Andrea Santoša, dok je nad talentovanim napadačem napravljen i jedanaesterac koji je uspešno izveo.

(old_image)

Susret SAD i Argentine u Nju Džersiju pratilo je 78.936 gledalaca, što je novi rekord po poseti jednoj fudbalskoj utakmici u SAD.

Gosti su poveli golom Estebana Kambijasa u 42. minutu, a izjednačenje je doneo 18-godišnji Huan Agudelo. Bio je to njegov drugi gol u tri utakmice za reprezentaciju SAD.

Pored mladog napadača istakao se i golman domaće selekcije Tim Hauard koji je dobrim odbranama sprečio ubedljiviju pobedu Argentine.

Pogledajte još