Žene su stare sa 29, muškarci sa 58 godina?!

Psiholozi sa Univerziteta u Lankansteru uradili  su studiju o tome kako osobe percipiraju starost i u kojoj se dobi osećaju starima.

Pokazalo se da žeme smatraju kako su seda kosa, mlitava koža, osećaj da nisi više "u trendu i moderan" i "ponašanje poput vlastite majke", glavni pokazatelji starosti.

S druge strane, muški ispitanici kao glavni pokazatelj starenja smatraju smanjen libido. Naučnici smatraju da je ova razlika u percepciji između polova proizašla iz načina na koji društvo vrednuje mladost i lepotu.

Profesor Keri Kuper koji je učestvovao u istraživanju kaže kako žene smatraju da su ostarele ako se ne uklapaju u postojeći ideal lepote, dok muškarci nisu toliko opsednuti izgledom.

"Časopisi su prepuni mladih, privlačnih žena. Zato se ostale žene smatraju starima, jer više ne osjećaju da su u trendu. S druge strane, muškarce to previše ne brine", izjavio je profesor Kuper za "Daily Mail".

Muškarce najviše brinu njihove mogućnosti u krevetu, čak dve trećine njih smatra da je to glavni pokazatelj da li ostareli, dok 22 odsto njih smatra da su stari ako im je muzika u kafiću preglasna.

Pogledajte još