Rizičnija ulaganja postaju atraktivnija

0

Nakon dve povoljne godine za štediše u Srbiji, 2011. godina donosi niže kamate, a ulaganja sa nešto većim stepenom rizičnosti postaju atraktivnija, ocenjuju analitičari portala Kamatica.com.Tekuća godina nosi i novu …

BEOGRAD, 28. marta 2011. (Beta) – Nakon dve povoljne godine za štediše u Srbiji, 2011. godina donosi niže kamate, a ulaganja sa nešto većim stepenom rizičnosti postaju atraktivnija, ocenjuju analitičari portala Kamatica.com.

Tekuća godina nosi i novu mogućnost ulagačima koji će, pored dinarskih državnih zapisa, moći da kupuju i državne zapise indeksirane u evrima.

Ponudu su proširili i investicioni fondovi koji prikupljena sredstva ulažu u inostranstvu, navodi portal Kamatica.com nakon što je istraživao sedam vidova ulaganja sa aspekta sigurnosti ulaganja, roka ulaganja i visine prinosa.

Kao prednosti dinarske štednje ubrojane su znatno viša kamatna stopa u odnosu na devizne uloge i neoporezive ostvarene kamate, dok je glavni nedostatak te štednje neizvestan kurs dinara prema evru.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.