ZBUNJUJU DILERE DROGE: Italijanska mafija "zamolila" vozače hitne pomoći da ne koriste sirene i trepteća svetla

Italijanska mafija "zamolila je" vozače hitne pomoći u Napulju da prestanu da koriste sirene i trepteća svetla jer zbunjuju dilere droge.

Kako je prijavljeno policiji Napulja, dva člana bande zaustavila su nedavno vozilo hitne pomoći, i zapretili da će ubiti vozača jer je uključio sirenu dok je vozio južnim delom grada.

- Zar niste razumeli da ovde ne možete da koristite sirenu? Isključi ili ćemo pucati u tebe! - upozorio je jedan od muškaraca.

Posle incidenta, prestravljeni medicinar bio je primoran da pozove policiju da ga bezbedno isprati iz kraja gde se desio neprijatan susret.

- Lokalnim klanovima se "ne sviđaju" sirene i rotaciona svetla, jer mogu "uznemiriti dilere koji ih mešaju sa policijskim automobilima, pa se tako prekida njihovo poslovanje i plaše kupci - piše "Dejli mejl".

Vozači hitne pomoći u Napulju sada zahtevaju policijsku zaštitu zbog uznemiravanja od strane lokalne mafije.

Slični incidenti su zabeleženi u drugim četvrtima širom Napulja, rekao je Manuel Ruđiero, lekar službe hitne pomoći, što su potvrdili i iz lokalne organizacije "Nesuno Toći", koja se bori protiv nasilja nad medicinskim radnicima.

- Već nam je naređeno da ne koristimo sirene u četvrtima Sanita i Trajano, pa tamo vozači uključuju sirenu tek kada napuste rizična područja - naveli su iz organizacije za "Tajms".

Ekipe hitne pomoći imaju i druge probleme, jer ih napadaju i rođaci pacijenata po koje odlaze, jer kasne po pozivu, upravo zbog problema sa mafijom.

U poslednje tri godine, u Napulju je zabeleženo 300 napada na medicinare.

Alesandro Amitrano, lokalni odbornik, pozvao je vladu da borbu protiv klanova iz napuljske mafije Kamora učini nacionalnim prioritetom.

Takođe je pozvao na dodatnu zaštitu vozača vozila hitne pomoći i borbu protiv "članova bande koji veruju da su iznad zakona".

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.