ČETVRTO CEPIVO: Vakcina "AstraZeneka" stigla u Srbiju, od sutra u upotrebi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim je u Srbiju dopremljeno 150.000 vakcina britansko-švedskog proizvođača "AstraZeneka".

Zajedno sa predsednikom Vučićem vakcine su na aerodromu dočekali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji, Šan Meklaud.

- Želim ovo nedeljno jutro da iskoristim da kažem građanima da je ovim avionom stiglo 150.000 doza "AstraZeneka" vakcine. I to nisu doze, već vakcine, jer kod "AstraZeneke" revakcinacija dolazi posle 12 nedelja. Ja sam ponosan na odgovornost i ozbiljnost za očuvanje zdravlja naših građana. Mi smo druga zemlja posle UAE koja ima na raspolaganju više od tri vakcine - rekao je Vučić i dodao:

- Za ovo je bilo potrebno mnogo truda, ali i truda naših prijatelja iz Velike Britanije. Ja sam molio premijera Borisa Džonsona, ali i druge ljude iz vlasti Velike Britaniji i hvala im puno, cena za ove vakcine je najpovoljnija. One će već od sutra biti dostupne našim građanima - rekao je predsednik.

- Očekujem pad brojki u martu mesecu kada vakcina pokaže svoju efektivnost i snagu. Verujem da Srbija može da sačuva svoje drugo mesto u Evropi po broju vakcinisanih, u svetu smo trenutno šesti, očekujem da ćemo i dalje biti u prvih deset. Srbija po mnogim pitanjima prednjači u svetu. Hvala građanima, čestitam im na ovome, želim im mnogo uspeha i što više vakcina - rekao je Vučić.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još