Usaglašen tekst rezolucije o Kosovu i Metohiji

BEOGRAD, 24. decembra 2007. (Beta) - Demokratska stranka (DS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) usaglasile su večeras tekst rezolucije o Kosovu i Metohiji koji omogućava nastavak sprovođenja državne politike prema pitanju te pokrajine i Evropskoj uniji, saznaje agencija Beta.

Krajnji dogovor će odobriti predsednici države i vlade Boris Tadić i Vojislav Koštunica i on bi trebalo da sutra bude dostavljen poslaničkim grupama u Skupštini Srbije.

Funkcioner DS-a i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je agenciji Beta da su razgovoril trajali ceo dan i da je sa funkcionerom DSS-a, ministrom za KiM Slobodanom Samardžićem. pronađen zajednički imenitelj koji omogućavava kontinuitet državne politike.

Samardžić je za Radio-televiziju Srbije potvrdio da je pregovarački tim usaglasio tekst rezolucije i dodao da se sutra očekuju razgovori i usaglašavanja sa šefovima poslaničkih klubova.

- Očekujemo, takođe, da će ovi razgovori biti uspešno završeni i da će skupština u sredu na svom zasedanju usvojiti ovu rezoluciju - rekao je Samardžić.

Sednica Skupštine Srbije posvećana Kosovu i Metohiji biće održana u sredu, 26. decembra, u 14 sati.

Pogledajte još