FIFA i UEFA suspendovale BiH

0

Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovale su u petak do daljnjeg Bosnu i Hercegovinu iz svih takmičenja i učešća u organizacijama zbog toga što nacionalni savez …

BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) – Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovale su u petak do daljnjeg Bosnu i Hercegovinu iz svih takmičenja i učešća u organizacijama zbog toga što nacionalni savez te zemlje nije usvojio statut u skladu sa pravilima.

U saopštenju ovih organizacija navodi se “duboko žaljenje” zbog ovih odluka, kao i da će se “što je ranije moguće” održati sastanci da se pronadje rešenje da se BiH “vrati fudbalskoj porodici”.

Evropska i svetska kuća fudbala zatražili su prošle godine da Nogometni/Fudbalski savez BiH (NFSBIH) najkasnije do 31. marta usvoji statut, prema kome će tim telom predsedavati jedan čovek, a ne tročlano predsedništvo kao do sada.

NFSBIH na vanrednoj sednici 29. marta nije usvojio novi statut, tako da će reprezentacija i klubovi biti isključeni iz svih takmičenja, a nijedan funkcioner iz BiH neće moći da učestvuje u radu fudbalskih organizacija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.