Najjeftinija – ananas dijeta

0

Nećete verovati, ali nije šala – ananas je trenutno najjeftijije voće! Jeftiniji od jabuka, kivija, grejpa….. Jeftiniji je i od krompira. Ima ga u prodavnicama, zdrav je i odličan za dijetu. 

Nećete verovati, ali nije šala – ananas je trenutno najjeftijije voće. Jeftiniji od jabuka, kivija, grejpa….. Jeftiniji je i od krompira. Ima ga u prodavnicama, u odličnom je stanju, ukus božanstven, veoma je zdrav i veoma delotvoran za dijetu. 

Dijeta sa svežim ananasom
Postoji nekoliko varijanti ananas dijete a najgrublja podela je na one gde se koristi svež ananas, a slična dijeta gde se koristi ananas iz konzervi. Svež ananas je izuzetno bogat hranljivim materijama, odličan je izvor većeg broja vitamina i minerala kao i enzima koji podstiču varenje, rad bubrega kao i saniranje različitih upala, a ima samo 46 kalorija u 100 gr . Dakle, odaberite svež ananas za dijetu .

Za 5 dana 3 kg manje
Sa svežim ananasom ćete za 5 dana oslabiti 3 kilograma! Ciklusi od po 5 dana se mogu ponavljati, a generalni savet je da se posle 30 dana napravi kraća pauza. Ovo jeste brza dijeta ali ima dve prednosti. Ananas je zdrav, organizam neće patiti, a ni vaš novčanik neće biti totalno ispražnjen.

Pravila po danima
Dani u dijeti se dele na parne i neparne. U zavisnosti da li je dan paran ili neparan i jelovnik je različit, ali za sve dane se preporučuje najmanje 2 šolje blagog biljnog čaja kao i čaša obične vode odmah po ustajanju.Prvi, treći i peti dan dijete
Doručak:  kolut svežeg ananasa i šolja zelenog čaja bez šećera, nemasni jogurt (2 dl) sa kašičicom muslija

Ručak:    supa od povrća sa ukuvanom kašikom mlevenih žitarica (pirinač, pšenica, ječam, kukuruz, proso ili ovas). Zatim  bareno sezonsko povrće (nema ograničenja u veličini porcije), kriška svežeg ananasa

 – Užina: šolja zelenog čaja bez šećera, kriška svežeg ananasa

 – Večera: 200 g ribe (pečene u foliji), salata (šargarepa, paprika, paradajz,…), kriška svežeg ananasa

Drugi i četvrti dan dijete
Doručak: čaša sveže isceđenog soka (ananas, pomorandža), šoljica zamene za kafu bez šećera

Ručak: 180 g pilećeg (ili ćurećeg) mesa pečenog u rerni, povrće pečeno na plotni ili u tiganju bez ili na vrlo malo ulja, npr. pečeni patlidžani, 2 komada integralnog dvopeka i kriška svežeg ananasa

Užinakriška svežeg ananasa i 2 dl nemasnog jogurta

Večera:  supa od povrća (tikvice, šargarepa, brokola, celer…), tvrdo kuvano jaje, salata od svežeg spanaća i, naravno, kriška svežeg ananasa

Za svačiji džep
Proverili smo, trenutno je cena svežeg ananasa 99 din po kilogramu, jabuke i do 120 dinara, kivi oko 120, mlad krompir ponegde i preko 150 dinara. Dakle, ovu priliku sa cenama treba iskoristiti. Povrće koje se u ovoj dijeti koristi može biti i zamrznuto, izabverite ono što vam je zgodnije, jeftinije.

Nekada je ananas bio skoro pojam izobilja i bogatstva. Konačno i oni sa plićim džepom mogu da se hrane zdravo i jeftino, a pritom i da smršaju. Dakle, umesto krompirta, hleba, testa –  nakupujte ananas. 

N.D.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.