STRASTVENI OPTIMISTI: Koje osobine krase bebe rođene u martu?

Dugi hladni zimski dani polako se primiču kraju i proleće je već u vazduhu. Uskoro će početi da cveta cveće, a trava i stabla će ozeleneti. Mart je sam po sebi predivan mesec, a naročito ako ćete u njemu postati majka.

Evo što nauka kaže o deci rođenoj u martu.

1. Brzo će napredovati na poslu

Bebe rođene u ovom mesecu imaju najveću verovatnoću napredovanja u korporativnom okruženju. Istraživanja pokazuju da je u martu rođeno više direktora poduzeća nego u bilo kojem drugom mesecu u godini.

Jedno istraživanje sprovedeno među 375 direktora otkrilo je da čak njih 12,5 posto rođendan slavi u martu.

2. Manja je verovatnoća da će biti kratkovida u odnosu na vršnjake rođene leti

Studija koja je obuhvatila čak 300 hiljada vojnih kandidata otkrila je da su osobe rođene tokom letnjih meseci često kratkovide. Prolećna deca imaju dosta manju verovatnoću da će patiti od problema sa vidom.

3. Veliki su optimisti

Istraživanje iz 2014. pokazalo je da su bebe rođene u martu, aprilu i maju veliki optimisti.

4. Imaju manji rizik od astme

Ovo je doba godine kada je prašina posvuda oko nas, što može biti neugodno za alergične osobe, ali odlično za bebe rođene u ovom mesecu. Prema istraživanju iz 2015. godine, deca rođena u martu imaju manje šanse za razvoj astme jer njihova izloženost prašini u prvim mesecima života jača imuni sistem.

5. Verovatno će biti noćne ptice

Istraživanje o spavanju otkrilo je da deca rođena u proleće i leto idu na spavanje kasnije od vršnjaka rođenih u jesen ili zimu.

6. U horoskopu će biti Riba ili Ovan

Ova dva astrološka znaka poznata su po svojoj odlučnosti i strasti. Bebe rođene između 1. i 20. marta su optimistične Ribe, dok su one rođene nakon 20. marta vatreni i strastveni Ovnovi.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još