NE BIH ZNALA ŠTA JE LJUBAV DA NISAM USVOJILA MOJU PETRU: Snežana Divac iskreno o najvažnijem potezu u životu

Legendarni košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana ponosni su roditelji dvojice momaka i jedne devojke, a upravo je ćerka Petra dodatak koji je ovoj porodici doneo neizmernu sreću.

Slavni košarkaš i njegova supruga imaju sinove Luku i Matiju i ćerku Petru, koju su usvojili kao veoma malu, a par je vrlo otvoreno pričao o tome kako je ona postala deo njene porodice.

Kako je Snežana jednom prilikom ispričala, Petri je saopštila da je usvojena vrlo spontano, kada je imala tri-četiri godine, a jedina razlika između njihobe biološke dece i Petre je, kako je Snežana istakla jednom prilikom, to kako je se pridružila porodici.

- Ona je samo na drugi način ušla u našu porodicu. Ljubav je apsolutno ista. To je isto kad rađaš drugo dete pa se plašiš da ga nećeš voleti kao prvo - rekla je Divčeva supruga jednom i dodala:

Ona je imala tri, četiri godine kad sam joj rekla. Kod nas je došla prijateljica koja je dojila bebu i Petra me je pitala da li sam je dojila. Rekla sam joj da nisam. Onda me je pitala da li sam dojila Luku i Matiju, rekla sam da jesam. Pitala me je zašto nisam nju. Rekla sam joj: "Zato što te ja nisam rodila". Davala sam joj odgovore u odnosu na njena pitanja.

Snežana se sada ponovo osvrnula na to kako je Petra ušla u porodicu Divac. Naime, jedna korisnica društvene mreže Tviter pisala je o tome kako protiču prvi dani s detetom koje su suprug i ona usvojili, a Snežana je napisala komentar:

- Mislim da je mnogo manja trauma za napuštenu decu kada su u hraniteljskim porodicama nego u domu. Ali sve bih ispočetka, jer ne bih znala koliko mogu da volim i šta je zapravo ljubav da nisam usvojila moju Petru.

Vlade i Ana usvojili su ćerku kad je imala šest meseci, a i sama Petra je u svom blogu jednom prilikom otvoreno pisala o svojoj situaciji.

- Ljudi me često pitaju kako je to imati dve mame i dve tate. Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu. Ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, a ni o mom biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri. Često mi kroz glavu prolaze pitanja da li ličim na nekoga od njih dvoje i imam li neke njihove osobine - iskrena je.

Izvor: Glossy.rs
Foto: ana_divac/Instagram

Pogledajte još