Moulin Rouge u Beogradu?

Ne znamo da li će ikada Moulin Rouge stići u Beograd, ali Aleksandar Josipović jedan od stalnih članova ovog prestižnog kabarea jeste i to na promociju svoje knjige "Let's dance - Nove metode plesne pedagogije".

Kad je skoro 20 godina života posevećeno plesu i neverbalnoj komunikaciji, nije ništa neobično da neko svoja znanja i iskustva pretoči u knjigu.

Priznajući da ima nesvakidašnju tremu i da pred promociju knjige nije spavao, Josipović kaže da je ovu knjigu napisao u želji da podeli svoja znanja sa drugim ljudima i da podigne nivo plesa u Srbiji na viši nivo.

- Srbija nema akademiju za plesne igrače i profesore. Umesto srpskog Moulin Rouge-a ja bih više voleo da ovde najpre imamo sinergiju plesnih udruženja i nacionalnu akademiju za plesače. Na putu u Evropu bitno je da se ljudi udružuju a Moulin Rouge će doći sam po sebi - kaže Josipović koji je svoju prvu knjigu posvetio svojim roditeljima.

Kritika je Jospipovićevu knjigu ocenila kao stručnu, iskustvenu ali i direktu i kreativnu, kao odličan osnov za obuku instruktora, učitelja plesa, plesača i svih koje se bave plesom i pokretom.

(old_image)

Recenzentkinja knjige Arianne De Vos Burchart, profesorka prestižne škole Conservatory/Art Academy Interfaculty Image and Sound iz Holandije ističe da Josipović u svojoj knjizi promoviše savremenu edukaciju i pruža kvalitetnu osnovu za pružanje razmenu ideja i podsticaj za neprestano napredovanje i usavršavanje.

U okviru ove promocije 7. i 8. maja u Kulturnom centru Grad Aleksandar Josipović održaće i seminar o plesu.

Aleksandar Josipović je rođen u Lazarevcu, njegov stric Anton Josipović je bio olimpijski šampion u boksu u Los Andjelesu 1984. Godine 2002. Josipović se preselio u Pariz.

Pogledajte još