Telekom Austrija ne otkriva strategiju u pregovorima

BEČ, 7. aprila 2011. (Beta) - Telekom Austrija pregovara sa Vladom Srbije o poboljšanju ponude za kupovinu Telekoma Srbije i još nije utvdio konačnu odluku, potvrdjeno je u četvrtak Beti u austrijskoj telekomunikacionoj kompaniji.

Juta Mosbah zadužen za komunikacije u grupi Telekom Austrija rekao je da kompanija nije u poziciji da otkriva strategiju u pregovorima sa Vladom. "Medjutim, mogu da potvrdim da analiziramo mogućnosti i da je naš tim počeo pregovore sa srpskom vladom", kazao je Mosbah.

Telekom Austrija je na tenderu za 51 odsto Telekoma Srbije jedini dostavio ponudu sa cenom od 950 miliona evra uz investicije od 450 miliona evra.

Vlada Srbije, koja je minimalnu cenu za 51 odsto Telekoma Srbije utvrdila na 1,4 milijarde evra, Telekomu Austrije je dala dodatni rok od 15 dana da poboljša ponudu. Taj rok ističe 12. aprila.

U Vladi Srbije ne žele da komentarišu pregovore sa Telkom Atsrija, ali je Beti rečeno da je ostao nepromenjen stav da 51 odsto kapitala Telekoma Srbija neće biti prodato ispod cene od 1,4 milijarde evra.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.