Meridianova humanost premrežila celu Srbiju - Donacija Institutu za majku i dete

Direktor dr Radoje Simić: Meridianove donacije "život znače" za rad bolnica!

Vakcinacija je u punom jeku, ali i dalje u ranoj fazi. Kako bi zdravstveni sistem Srbije izdržao i što pre pobedio pandemiju, u pomoć je ponovo pristigao najveći domaći humanitarac – kompanija Meridian.

Ovoga puta, volonteri – zaposleni u Meridianu posetili su Institut za majku i dete i u znak zahvalnosti za godinu dana bespoštedne borbe protiv pandemije donirali preko potrebnu medicinsku opremu za praćenje kliničke slike mališana.

Ova zdravstvena institucija od nacionalnog značaja od samog početka pandemije radi u kovid sistemu i do sad je hospitalizovala preko 350 mališana obolelih od korone ispoljivši težu kliničku sliku.

- Dok država preko Ministarstva zdravlja gradi, rekonstruiše i oprema mnogo bolnica u Srbiji, uključujući i Institut, donatori, kao što je kompanija Meridianbet misle na stvari koje "život znače" za jednu bolnicu. Veliko hvala u ime sve lečene dece, njihovih roditelja i svih zaposlenih u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu - reči su direktora Instituta, dr Radoja Simića.

Donacijom Institutu za majku i dete počela je druga uzastopna godina kako Meridian svakodnevno obilazi i donacijama pomaže rad zdravstvenih ustanova u Srbije.

U okviru velike kampanje humanosti i društvene odgovornosti, posećeno je više od 70 ustanova i donirano više stotina miliona dinara - u novcu i medicinskoj opremi.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još