Pet mitova o seksu

U svetu seksa postoje brojni mitovi. Neki od njih nekada su možda i bili tačni, ali nova vremena donela su novo ponašanje.

MIT: Muškarci su promiskuitetniji od žena

Istina: U toku je seksualna revolucija u sklopu koje su žene uzele deo svoje moći, a time su srušene i neke predrasude. Žene su pustile svoju seksualnost i nimalo ne zaostaju za muškarcima po broju partnera s kojima su spavale.

MIT: Muškarci žele seks češće od žena

Istina: I žene žele seks, ali ih u čestom izražavanju želje sprečava mnoštvo obaveza. Uz posao, žene imaju i puno obaveza vezanih za kuću i porodicu, pa mogu biti vrlo iscrpljene. Osim toga, žene često znaju da budu i pod uticajem hormona koji uzrokuju različite emocije. Zbog svega toga žene neće moliti muškarce za seks kao što oni znaju da učine kada im je do seksa.

MIT: Sjajan ljubavnik ne može da zadovolji svaku partnerku

Istina: Vrlo je verovatno da će neko ko zna puno o seksu i ko ima puno iskustva u takvim aktivnostima biti bolji u krevetu od device. Takav muškarac zna da zadovolji ženu i ako želite nezaboravan seksualni doživljaj, pozovite takvog u svoj krevet.

MIT: Srećni parovi stalno uživaju u dobrom seksu

Istina:
Parovi u dugotrajnim vezama često zapadnu u rutinu. To je normalna pojava, pa je zato dobro s vremena na vreme začiniti stvari. Prepustite se mašti.

MIT: Najbolji seks je spontan

Istina: U spontanom seksu ima puno uzbuđenja, ali i isplanirani seks donosi vrhunsko iskustvo. Ključ je u planiranju. Kad planirate seks, neprestano o njemu razmišljate, što kreira seksualnu atmosferu. Što više odugovlačite, užitak će biti veći.

Pogledajte još